Tornar

L'handbol visita la seu del Govern d'Andorra

Ahir a la tarda la federació andorrana d'handbol va visitar la seu de govern per parlar de la situació actual de l'handbol al principat i de les seves propostes de cara a la temporada vinent.
 
 La Federació, representada pel seu president Gerard Pifarré, el cap de relacions internacional Hugo Pou i el coordinador esportiu Edgar Serra, van visitar la seu del govern amb la presència del M.I. Cap de Govern Xavier Espot, la M.I. ministra d'esports Sílvia Riva i el secretari d'Estat d'esports Justo Ruiz. Tant l'equip de govern com els representants de la federació, van mantenir una conversa distesa sobre els nous projectes de l'handbol andorrà, per identificar les mancances per al desenvolupament de l'esport al país.
 
 Entre aquestes mancances, la federació ha sol·licitat facilitats d'accés a pistes tant per seleccions com per clubs, per la qual cosa s'estudia la possibilitat d'utilitzar el pavelló Joan Alai, compartint-ho amb altres federacions de manera equitativa.
 
 Paral·lelament, s'ha demanat una ajuda econòmica que complementi l'ajuda anual de la Federació Europea amb la finalitat d'ajudar l'esport de base per projectes com el desenvolupament d'una lliga nacional Inter-escolar que començaria aquesta pròxima temporada.
 
 Pel que fa als equips nacionals i amb la possible participació d'Andorra en un nou torneig internacional, s'ha demanat una partida pressupostaria per cobrir les necessitats de l'equip nacional i alleugerir els costos de desplaçament.
 
 Finalment, es va parlar del possible accés a beques esportives per part dels jugadors que resideixin a l'estranger i hagin estat fitxats per Clubs. Aquestes beques es podran sol·licitar abans del 27 de juny al ministeri d'Esports.
 
 El president de la federació, Gerard Pifarré surt satisfet de la reunió, considerant que ha estat una trobada molt enriquidora, responent als neguits de la federació, per poder entrenar en condicions: "Estem molt contents de la rebuda, considerem que són iniciatives molt bones i productives. És important el fet de poder fer aquest seguiment per trobar les solucions més òptimes al desenvolupament de l'handbol i de l'esport al país en general."