Tornar

Les federacions emergents, un pas més a prop en el desenvolupament de l'handbol nacional

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la conferència de secretaris Generals de federacions europees i la convenció de la federació europea d'handbol (EHF) a Viena (Àustria), que acollia els presidents de totes les Federacions europees. Entre les quals estava present la Federació andorrana (FAH) encapçalada pel seu president Gerard Pifarré i del secretari general Josep Besada.

Durant aquests dies, la federació andorrana conjuntament amb totes les nacions emergents europees han estat treballant per al desenvolupament del nou "EHF MASTER PLAN" pel creixement de l'handbol europeu els pròxims 10 anys. El pla consisteix a marcar les grans línies a seguir per cada un dels països membres i una estratègia adaptat a cada un dels països. Per això, el grup de nacions emergents compost per més d'una vintena de nacionalitats, ha creat un pla de desenvolupament amb cinc directrius per fer de l'handbol un esport amb més visibilitat.

Entre aquestes directrius destaquem la importància dels partits internacionals amb la participació de jugadors residents al país; la importància de la visibilitat digital i la proximitat entre jugadors i seguidors; la implantació de les bases en l'organització d'esdeveniments de caràcter internacional i el suport de la federació europea amb els països implicats.

En aquest màster pla, s'incorpora la demanda d'un suport econòmic més important per al desenvolupament de l'handbol base a tots els països emergents amb un recolzament més explícit i amb nous entrenadors a les escoles i els equips de la base.

El president de la Federació Andorrana Gerard Pifarré veu aquest projecte com una oportunitat per integrar l'handbol andorrà encara més en l'àmbit europeu:

Han estat tres dies intensos de feina braç a braç amb la resta de federacions, on s'han intercanviat tots els neguits i se'ns ha tingut molt en compte a l'hora d'elaborar aquest pla de desenvolupament.

Afegeix també que "Aquest projecte repercutirà no només en l'handbol de categories superiors sinó a més en les categories de base, i es rebrà ajuda de la Federació europea en l'àmbit digital per donar més visibilitat a l'handbol."

A més d'això, Pifarré ha firmat juntament amb el president de la EHF, Michael Wiederer, la renovació del 'Smart Program' que consisteix en una ajuda econòmica valorada en 45.000?€ per una durada de 3 anys més on se seguirà garantint el desenvolupament de l'handbol base al principat.